LANDELIJKE WEDSTRIJD DAMESTURNEN OP 1 EN 2 APRIL

Zo'n 400 turnsters uit alle delen van het land in de leeftijd van 10 tot mid-twintig komen op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 naar Den Haag in de hoop zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap dit voorjaar in Alkmaar.

Bosan Turnacademie organiseert in samenwerking met de KNGU/Dutch Gymnastics deze landelijke finale voor turnsters uit de hoogste landelijke divisies van het meisjes- en damesturnen. Het turnevenement wordt gehouden in de Sportcampus van het Zuiderpark te Den Haag. Inwoners van Den Haag en omstreken krijgen hiermee een gelegenheid om Nederlandse topturnsters in actie te zien.

In het weekend vinden op zaterdag teamwedstrijden plaats en op zondag komen de turnsters individueel in actie. Bij damesturnen gaat het om de onderdelen brug, balk, sprong en vloer.

Dit is het derde jaar dat Bosan Turnacademie met de inzet van veel vrijwilligers een landelijke wedstrijd van de KNGU organiseert. U kunt bij een of meerdere wedstrijden aanwezig zijn. De eerste wedstrijden starten om 08:50 uur. Op zaterdag start de laatste wedstrijd om 18:40 uur, op zondag om 15:30 uur.