ZOE PHILIPSEN KAMPIOEN!

Zoe Philipsen (12) van Bosan Turnacademie is afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam de Nederlands kampioen turnen eredivisie meerkamp geworden. Daarmee is zij de beste turnster in haar leeftijdscategorie van Nederland.

Zoe haalde tevens goud en zilver tijdens de toestelfinales: goud op brug en sprong, zilver op balk en vloer. Ook andere turnsters scoorde medailles: Lola Roeleveld (11) haalde zilver op sprong, Sara Kaan (13) brons op balk en Deimante Veselova (12) brons op vloer.

De finale voor de eerste divisie turnsters vond een maand geleden plaats in Alkmaar. Daar werd Nomi Varkevisser (13) Nederlands kampioen op brug en scoorde Noa Talboom (18) twee bronzen medailles voor sprong en vloer. Bij de teamkampioenschappen in de eerste divisie haalde Mirte Huisman (22) met haar team zilver bij de meerkamp, Noa haalde ook zilver met haar team en Nomi brons.

Uniek tijdens de finale in Ahoy was dat BTA in de eredivisie met vijf turnsters in de finale stond van de in totaal 14 eredivisie turnsters in deze leeftijdscategorie. Daarmee bewijst BTA dat succes in de topsport samen kan gaan met plezier en vriendschap. Als topsportclub besteedt BTA veel aandacht aan een veilig sportklimaat en combineert hard werken met leuke activiteiten. Een goede relatie tussen trainers, turnsters en ouders is cruciaal.